Новини
Інфраструктура

Енергетики на Хмельниччині знову почали інформувати на сайті про відключення світла

Заблоковані на початку війни сторінки на офіційному сайті “Хмельницькобленерго” знову працюють. Відновили їх роботу, аби оперативно інформувати населення про планові та аварійні відключення електроенергії.

Протягом трьох останніх днів для Хмельниччини, як і для низки інших областей, в Укренерго не передбачали погодинних графіків відключення світла. Проте ситуація може змінитися в будь-який момент. Аби не навантажувати колл-центр товариства дзвінками людей, яких цікавить, як надовго і чому у них зникло світло, на сайт відновили роботу сторінок, на яких зазначена інформація про планові та аварійні відключення електроенергії на території Хмельницької області. На початку війни ці сторінки стали недоступними для перегляду. Проте тепер, зважаючи на чималу кількість запитів та нестабільну роботу енергосистеми країни внаслідок ворожих обстрілів, їх знову активували.

Як і раніше, на сторінках сайту розміщується інформація про планові та аварійні відключення електроенергії.

Аби дізнатися, чи будуть планово відключати світло у вашому населеному пункті, потрібно обрати свій РЕМ на відповідній вкладці.

Так само можна дізнатися, чи є у вашому місті, селі або селищі аварійні відключення.

Інформація про аварійні відключення може публікуватися із затримкою. На це є дві причини:

  • в першу чергу енергетики проводять відключення, отримавши відповідну вказівку від Укренерго, а вже потім інформують
  • у випадку, якщо електроенергія відключається аварійно, енергетики публікуватимуть інформацію лише після того, як переконаються, що вона дійсно відключена, з’ясують причину та знатимуть орієнтовний час відновлення електропостачання.

Час відновлення розподілу електричної енергії за адресою ­– очікуваний (як планових робіт, так і аварійних). Ситуація в енергосистемі досить динамічна та не повністю стабільна, відголоски масованих атак ще відчуватимуться, пояснили в АТ “Хмельницькобленерго”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook