Новини
Інфраструктура

Шини проти машин: ще в одному дворі у Хмельницькому “відгородилися” від автомобілів (ФОТО)

Машинне кубло утворилося вже, мабуть, у кожному дворі багатоповерхівки. Не пройти, не проїхати. Якщо місця на асфальті не вистачає, то автівки починають «вилазити» на клумби-грядки-газони довкола будинку. Аби захиститися від свавілля автовласників і захистити «зелену ділянку», хмельничани з вулиці Тернопільської, 18 створили загорожу з шин.

Що ж, рішення доволі просте, ефективне та раціональне. Й непотрібні шини прилаштували, й захист зеленої зони від автовласників, які не шукають парковки, а залишають автомобілі поближче до хати, й прикраса якась. Земельки в шини насипано, квіточки висаджено.

Централізовано боротися з безладом у паркуванні практично неможливо. Автофанати ладні паркуватися будь-де, аби улюблена машинка була поближче до квартири. Навіть під дорожніми знаками заборони лаштуються на ніч.

Дехто готовий забронювати для себе місце бетонною півкулею. Й не однією, а трьома. Цікаво, на ніч він їх відкочуватиме? Чи носитиме? Важкі ж бо. Хоча, здається, ні, не надірветься, бо півкулі довгенько вже стоять, «захопивши» місце; машини, яка б їх періодично «замінювала», якось не видно останнім часом.

А взагалі ці півкулі набиратимуть, ймовірно, попит: ще парковки немає – їх вже готують. На одному будівництві, що ще триває, навіть привезли вантажівку нефарбованих півкуль. На місці й пофарбували. Вже готуються охороняти майбутнє подвір’я від автомобільних зайд із сусідніх будинків?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook