Новини
Надзвичайні події

Хмельницький вночі має бути з теплом, вранці – без тролейбусів, – міський голова

Про ситуацію в Хмельницькій громаді станом на вечір 15 листопада повідомив Хмельницький міський голова у відеозверненні. Комунальники та енергетики працюватимуть всю ніч, аби відновити життєдіяльність громади. Рятувальники на місці прильоту відпрацювали оперативно, загасивши пожежу. Масштаби руйнувань суттєві. Вночі більшість громади має бути з теплопостачанням.

Під час ракетного обстрілу, який вже назвали наймасованішим за весь час повномасштабної війни та таким, що перевершив 10 жовтня (коли було випущено 84 ракети), по території України було випущено понад 90 ворожих ракет. 70 з них збили ППО.

На Хмельниччині внаслідок влучання ракет в об’єкти критичної інфраструктури більшість міста досі знеструмлена. Точну кількість ракет міський голова не називає, зазначивши, що по території громади прилетіли кілька ракет, кілька було збито.

Принагідно міський голова нагадав про заборону зйомки та публікації наслідків обстрілів, особливо під час тривоги, “оскільки це є ніщо інше як коригування вогню”.

Завдано серйозних руйнувань. Попередньо жертв немає. Є десятки вибитих вікон, пошкоджені дахи. Самі об’єкти також суттєво пошкоджені, – повідомив Олександр Симчишин.

Щодо відновлення життєдіяльності міста, то комунальники та енергетики будуть працювати всю ніч.

Порядка 40% населення громади – з електропостачанням. В основному це та частина населення, яка заживлена на тих же мережах, що й стратегічні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури, – прокоментував міський голова.

Водопостачання у Хмельницькому почали відновлювати з 20.00. Проте є проблеми з живленням Чернелівського водогону.

Плануємо дати воду тимчасово, поки не буде запущена Чернелівка, можемо дати воду протягом півтори-двох годин. Близько 80% зможуть отримати воду в цей період. Якщо запуститься Чернелівка, на ранок з водою будуть всі, – зазначив міський голова.

За інформацією “Хмельницькводоканалу”, станом на 22.30 водопостачання Хмельницького відновлено на 90%.

Однак, через понижений тиск, води на верхніх поверхах може не бути. Очікуємо повного відновлення електропостачання для повноцінного водозабезпечення.

З теплом вночі будуть близько 80% споживачів.

Наразі неможливо прогнозувати, чи зможе працювати вранці електротранспорт. Готуємося до того, що електротранспорт не вийде на маршрути, тому зважайте, що вранці електротранспорту в місті може не бути,попередив містян Олександр Симчишин.

Ситуація у Хмельницькій області

Начальник Хмельницької ОВА повідомив про те, як вплинув ракетний обстріл на життя області.

Через перенавантаження енергосистеми повністю знеструмлена північна частина області. Енергетики працюють над усуненням наслідків атаки.

За словами начальника ОВА силами ППО збито 3 крилатих ракети. Жертв внаслідок обстрілу немає, є двоє поранених цивільних, вони госпіталізовані.

Загалом по Україні карта обстрілів виглядає так.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook