Новини
Інфраструктура

Новий графік відключень електроенергії запровадили для Хмельниччини

Якщо раніше відключення планувалися для кожної з чотирьох черг окремо, то тепер їх об’єднали у блоки. Тож наразі відключення в один період відбуватимуться для двох черг одночасно. Крім того, можливі неспрогнозовані та екстренні відключення. Новий графік відключень поширили на сайті “Хмельницькобленерго”.

Зважаючи на критичність стану об’єднаної енергосистеми України, відключення відбуватимуться цілодобово та одночасно по двом чергам. Тобто спочатку відключення стосуватимуться І, ІІІ черг, потім ІІ, IV і далі по колу, повідомили в енергетиків.

Новий графік відключень виглядає так:

Як і раніше, перевірити, до якої черги належить ваш будинок, можна на сайті обленерго за посиланням.

Графік розроблено з розрахунку 4-годинної відсутності світла. Кожну чергу мають відключати тричі на добу, тобто загалом на 12 годин. Проте варто бути готовими також до того, що графік погодинних відключень та Порядок застосування черг можуть не співпадати із заявленими та змінюватися досить часто, можливо й щодобово. Все залежатиме від вказівок Укренерго, стану енергосистеми та того, наскільки ощадливо ставитимуться споживачі до використання електроенергії.

До Графіку відключень додаються технологічні порушення в роботі електромереж, мережі перевантажені. Подивіться Порядок черг за посиланням – відключення будуть досить часто. Але інакше не можливо стабілізувати енергосистему країни, – прокоментували в Хмельницькобленерго.

Як економити електроенергію та уникнути відключень світла, на прикладі Києва, показали в інфографіці.

Джерело UA War Infographics. Автор – TopLead Створено за разом з енергетичною компанією YASNO

Якщо на весь Київ в пікові години всього 71 тисяча людей не включить електричну плиту, відключень може не бути зовсім, бо не буде дефіциту е/е. 71 тисяча – небагато як для Києва, правда? – пишуть автори інфографіки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook