Новини
Офіційно

231 буржуйку виготовили для ЗСУ на Хмельниччині

Підсумки ще одного тижня, який прожила Хмельниччина в умовах війни, підбив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. У звіті – про все, чим жила область останні 7 днів.

Наразі увага мешканців Хмельниччини найбільше зосереджена на проблемах електропостачання, оскільки у багатьох подолян від цього залежить не просто життя, а інколи й виживання, особливо, коли від постачання електроенергії залежить не лише, чи зможуть вони поїсти гарячого, а елементарно – чи зможуть вони зігрітися, коли за вікном – мінус і сніг. Попри це, життя в області триває і в інших сферах. Як саме – відзвітував перед громадою начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

  • За період з 11.11. по 17.11.2022 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 181 транспортний засіб під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 84 порушення та складено 84 акти, винесено 29 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 296820 грн.
  • Забезпечено внесення відомостей щодо 84 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років, що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.
  • Повністю завершено обмолот соняшнику, валовий збір якого становить 600 тис. тонн. Також завершено збирання сої, валове виробництво цієї культури складає 515 тис. тонн.
  • За сприяння та координації Департаменту природних ресурсів та екології ОДА трьома територіальними громадами області подані проєкти для участі у природоохоронній програмі ЄС LIFE за напрямом «Перехід до чистої енергії», що може дати можливість фінансування природоохоронних заходів за кошти міжнародної технічної допомоги.
  • Проведено роботу щодо виявлення 75 комунальних закладів, які потенційно здійснюють викиди в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, за результатами чого підготовлено та направлено листи даним закладам щодо отримання такого дозволу.
  • Розпорядженням начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статут 1-ї релігійної громади УПЦ у новій редакції, яка перейшла в ПЦУ (с. Китайгород Кам’янець-Подільського району).
  • Проведено 5 рибоохоронних рейдів, у ході яких викрито 11 порушень Правил рибальства.
  • Кол-центром прийнято 69 телефонних дзвінків (проінформовано 100 осіб); надано 269 консультацій ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, пошуку рідних, отримання зимового одягу, оплата комунальних платежів тощо; видано 950 кг одягу для 592 ВПО.
  • Закладами професійно-технічної, фахової передвищої освіти області було виготовлено 231 буржуйку для ЗСУ.
  • Підписано меморандум про партнерство між Департаментом освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрацією та відокремленим підрозділом «Terre des hommes-надання допомоги дітям по всьому світу – Фонд» в Україні з метою активізації зусиль щодо захисту прав дітей, а також сприяння психосоціальному благополуччю дітей та їхніх батьків/опікунів.
  • За сприяння благодійного швейцарського фонду Terre des hommes розпочали встановлювати металопластикові вікна у гуртожитку ДПТНЗ “Славутський професійний ліцей”, де проживають ВПО.
  • Підготовлено матеріали та проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС, на якій було розглянуто питання щодо підготовки та вжиття заходів спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру на системах життєзабезпечення населення, які можуть виникнути в умовах зимового періоду 2022/2023 р.р.
  • Проведено заходи з удосконалення Славутської місцевої системи оповіщення. Закуплено та встановлено 9 блоків автоматичного запуску електросирен.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook