Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому під час повітряної тривоги зникло світло, вода і тепло (ОНОВЛЕНО)

Чергова ракетна атака росіян по об’єктах інфраструктури України знову призвела до повного знеструмлення обласного центру. У водоканалі повідомили про перебої з водопостачанням. Є проблеми зі зв’язком. У квартирах зникає тепло.

Про ситуацію в громаді розповів міський голова Олександр Симчишин.

Місто знеструмлено повністю. Об’єкти критичної інфраструктури та Чернелівський водозабір також. Працюємо, аби запустити більшу частину котелень в автономному режимі на когенераційних установках і генераторах. Причина повного знеструмлення – масові терористичні ракетні удари по об’єктах енергетики всієї країни. Допоки триває повітряна тривога більше деталей немає. Деталі згодом.

Ситуація в області від начальника ОВА Сергія Гамалія

Внаслідок ракетних ударів по об’єктах інфраструктури, електромережі вимкнені та на даний час відсутня напруга в більшості громадах області (крім Білогір‘я, Теофіполя, Полонного та Волочиська). Крім того, частина міста Хмельницького без води. Енергоблоки ХАЕС відключені від енергосистеми. Причина повного знеструмлення – масові терористичні ракетні удари по об’єктах енергетики всієї країни. Деталі згодом.

Про ситуацію з водопостачанням повідомили раніше у Хмельницькводоканалі.

Друзі, у зв’язку із відсутністю електропостачання на наших об’єктах, у деяких районах Хмельницького тимчасово може бути відсутнє водопостачання та понижений тиск. Час завершення робіт буде повідомлено пізніше.

Але зважаючи на знеструмлення Чернелівки інформація невідомо, чи актуальна.

Можуть також затримуватися потяги.

В Укренерго повідомили, що аварійні відключення по всій країні триватимуть від 14.45 сьогодні, 23 листопада, і протягом доби.

У період відсутності електроенергії, просимо подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд. Нагадаємо, що при значній перерві в електропостачанні активується робота Пунктів Незламності. Мапу таких пунктів по всій країні можна подивитись тут nezlamnist.gov.ua. Рекомендуємо одразу виписати адреси найближчих до вашого будинку Пунктів. Там будуть усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно і цілодобово, – йдеться у повідомленні енергетиків.

ОНОВЛЕНО: Наразі видно, що у деяких частинах міста електропостачання відновилося. В частині Хмельницького тривають планові погодинні відключення. Проте з водопостачанням та теплом все ще є проблеми.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook