Новини
Кримінал

На будівництві амбулаторій на Хмельниччині привласнили 2 мільйони гривень

Про підозру правоохоронці повідомили трьом членам злочинної групи. Серед них засновники підрядної та керівник субпідрядної організацій та посадовець державного підприємства.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, кошти на будівництво амбулаторій сімейної медицини в одному з районів Хмельницької області виділялись з державного бюджету за президентською програмою «Велике будівництво».

В акти виконаних будівельних робіт фігуранти вносили недостовірні дані про їх обсяги та вартість, а також формували фіктивні платіжні доручення для проведення безтоварних операцій. Частина робіт, зазначених в актах та оплачених, не виконувалася взагалі.

Протиправними діями зловмисники на будівництві трьох амбулаторій завдали збитків державі, приваласнивши 2 мільйони гривень.

Під час обшуків у фігурантів вилучили “чорнову” бухгалтерію, печатки, техніку, документи з ознаками фіктивності.

Усім фігурантам повідомлено про підозру. Двом організаторам злочинної схеми – підрядникам, які керували усіма процесами, інкримінують привласнення та розтрату майна, підроблення документів та печаток. Посадовця, який відповідав за технічний нагляд за будівництвом, підозрюють у зловживанні владою та службовому підробленні.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook