Новини
Суспільство

У Хмельницькому демонтують… ні, не демонтують радянський танк (ФОТО)

Хмельничани думали, що нарешті дочекалися – і радянський танк на вулиці Кам’янецькій нарешті демонтують. Фото на підтвердження виклали у соцмережах. Проте все не так, як здається.

Сьогодні, певним чином символічно, у День пам’яті жертв Голодомору, у Хмельницькому позбуваються ще однієї згадки про радянщину, за яку до останнього чіплялася влада, прикриваючи своє небажання демонтувати пам’ятник-конструктор майже у центрі міста тим, що він нібито український, бо колись він був пофарбований в синьо-жовте. Принаймні, так думали хмельничани.

Невже…, нарешті в міської влади наступило прозріння. Танк на Кам’янецькій таки демонтують. Чудовий день у Хмельницькому. З чим усіх і вітаю, – написали у соцмережах.

Реакції хмельничан (а вони досить різні) ми зберемо згодом, а поки можете просто порадіти, якщо ви теж хотіли позбутися цього символу у місті.

Але ні. Радіти рано. Насправді танк ніхто не демонтує. Його… забираються на зберігання. Як повідомляє сайт Є з посиланням на начальника СКП «Хмельницька міська ритуальна служба” Сергія Бортніка, танк деякий час “житиме” у міській ритуальній службі. Поки ремонтуватимуть постамент. А потім танк повернуть на місце.

Насправді це ще не кінець історії. Далі буде…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook