Новини
Офіційно

Херсон – Хмельницький: мешканців деокупованого міста зустріли в обласному центрі

Життя у деокупованому Херсоні наразі складне та небезпечне. До труднощів з роботою критичної інфраструктури додаються щоденні обстріли ворога, який біситься через те, що змушений був тікати з міста, яке тримав під своїм контролем майже 9 місяців. Тож місцевим мешканцям запропонували скористатися можливістю безкоштовно евакуюватися в інші регіони. Прийняла перших херсонців і Хмельниччина.

Потяг з 73 мешканцями Херсону прибув до Хмельницького вчора, 26 листопада. Про це повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

По прибутті евакуйованим допомогли оформити довідки внутрішньо переміщених осіб, надали грошову допомогу – по 2 тисячі гривень дорослим та по 3 тисячі гривень – дітям та особам з інвалідністю.

Як зазначив Сергій Гамалій, місця для проживання херсонцям підготували у комунальних закладах – школах, дитсадках тощо. Там люди зможуть пережити зиму, яка буде однією з найскладніших не лише для Херсону, а й для всієї України. До нових тимчасових домівок евакуйованих одразу доставити автобусами.

Нагадаємо, цього тижня з Хмельниччини у Херсон відправили 12 вантажівок з гуманітарною допомогою. Як роздавали її в місті показали в Офісі Президента. Також за посиланням можна подивитися світлини українського фотокора Андрія Дубчака, який показав, яким є життя Херсону після деокупації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook