Новини
Інфраструктура

Будівництво житла на Хмельниччині скоротилося на третину

На Поділлі протягом трьох кварталів добудовані та прийняті в експлуатацію житлові будинки загальною площею 161,6 тисячі метрів квадратних. З одного боку, це непоганий показник: за останні три місяці зведено стільки ж житла, як і за перше півріччя (86,6 тисячі квадратів). З іншого боку, цьогорічний показник на третину – 35,7% – менший, ніж торік.

Найгірша ситуація в Шепетівському районі. В районі споруджено 10,1 тисячі квартирних метрів житла. Фактично лише кількасот (залежить від площі квартир) місцевих родин отримали нове житло. Падіння в районі – у понад два рази – на 55,4%.

За обсягами будівництва у лідерах, звісно, найбільший район – Хмельницький: здано в експлуатацію 115,8 тисячі квадратних метрів загальної площі житла. Як бачимо, це становить близько трьох чвертей від загальнообласних здобутків будівельників.

Проте навіть у Хмельницькому районі через війну спад у будівництві доволі високий – падіння на 37,8%: жителі фактично отримали на третину менше квартир, ніж у трьох кварталах торік.

Найменше ж відставання від минулорічних показників у Кам’янець-Подільському районі: здано в експлуатацію житло площею 35,7 тисячі квадратів. Падіння в районі становили 15,6%, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook