Новини
Інфраструктура

Дерев’яні – на пластикові: в одному з дитсадків Хмельницького замінюють вікна

Старі вікна на сучасні енергозберігаючі замінюють наразі в закладах освіти Хмельницької громади. Щоб навіть в умовах відключень світла дітям було комфортно і тепло. До кінця року вікна планують замінити у 47 школах, садках та училищах. Для цього передбачили кошти в бюджеті.

У дитсадку №1 «Капітошка» вікна встановили ще 40 років тому. Старі, дерев’яні – їх наразі замінюють на нові, пластикові.

Нашому закладу виділили майже 865 тисяч на встановлення 50 вікон. Була температура 16 градусів по спальнях, в групових кімнатах – 18-19. Після того, як ми встановили 20 вікон, попри це все, температура вже на 2 градуси підвищилася, – розповідає директорка дитсадка Наталія Барчук.

Частину вікон у дитсадку встигли замінити раніше, адже ці роботи тривають з 2017 року. В будівлі колишнього артилерійського училища є й такі конструкції, що відчутно пропускають холод. Перші енергоефективні вікна в рамках цьогорічного проєкту фірма-підрядник встановила впродовж минулих вихідних.

У «Капітошці» – 375 вихованців. Наразі дитсадок відвідує трохи більш ніж половина з них. Попередньо з батьками дітей з кожної групи зустрічалося керівництво дитсадка. Батьки погодилися на те, щоб їхніх дітей на кілька днів перевели в інші групи, щоб за цей час можна було замінити вікна в їхніх кімнатах.

Плануємо до п’ятниці встановити всі віконні блоки, а протягом двох тижнів навести лад з вікнами, – коментує директорка закладу.

До кінця року старі, а також аварійні вікна планують замінити у 47 навчальних закладах Хмельницької громади – це школи, дитсадки та шість профетхучилищ. Аби не переривати освітній процес, роботи проводять у вихідні або ж після закінчення навчання.

З міського бюджету на заміну вікон у навчальних закладах виділили спочатку 13,5 мільйона, згодом – ще три. У 2023 році у Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради планують продовжити заміну вікон, дверей.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook