Новини
Кримінал

СБУ Хмельниччини зібрала докази колабораціонізму щодо пів сотні осіб

50 кримінальних проваджень, за якими розпочато досудове розслідування, 10 кримінальних проваджень, за якими суди вже винесли вироки – в управління Служби безпеки України у Хмельницькій області підбили підсумки роботи з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, що підтримують вторгнення росіян в Україну, починаючи з 24 лютого.

Як повідомили у пресслужбі УСБУ у Хмельницькій області, оперативники зібрали масив інформації щодо протиправної діяльності зловмисників, які виправдовували та підтримували злочинні дії російських окупантів.

Зокрема, за матеріалами СБУ розпочато досудове розслідування у 50 кримінальних провадженнях, Винесені судові рішення по 10 кримінальних провадженнях. Серед прихильників росіян, які вже отримали вироки: колишній радник одного з мерів, фельдшерка, колишня артистка Хмельницької філармонії, військовий пенсіонер з рф, ювелір, кілька мешканців регіону, які поширювали ворожі наративи в підтримку загарбницької політики кремля.

Всіх колаборантів, які продовжують чекати “звільнення” від росіян, в СБУ запевняють: кожен, хто підтримує геноцид українського народу, отримає по заслузі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook