Новини
Інфраструктура

Кам’янець-Подільський та Нетішин повністю знеструмили

Графіки аварійних відключень на Хмельниччині, як і в решті областей України, після сьогоднішнього масованого ракетного обстрілу запровадили під вечір. Погодинні графіки, доведені зранку, наразі не діють, і, судячи з інформації Укренерго, не діятимуть протягом найближчої доби. Якщо у Хмельницькому ситуація ще більш-менш, то Кам’янець-Подільський сидить без світла вже три години. За оптимістичним варіантом – електропостачання там з’явиться о 23.00. Знеструмили повністю також місто-супутник ХАЕС.

Про критичну ситуацію з електропостачанням повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко близько 8 години вечора. За словами міського голови, в місті аварійно відключили всі чотири черги.  

За кращих умов заживлення відбудеться близько 23.00, написав Михайло Посітко.

Як розповідають кам’янчани, без світла вони уже понад три години.

Через знеструмлення громади, мешканці Дунаєвець, сіл Січинці та Заставля будуть без водопостачання з 01:00 до 04:00 години, повідомляють у соцмережах Кам’янця.

Також повністю знеструмлено місто енергетиків Нетішин. Про це повідомили у виконкомі міської ради.

Сьогодні, 5 грудня, у зв’язку з масованою атакою ворога, за інформацією Хмельницькобленерго, здійснено аварійне відключення міста від електропостачання.

У Хмельницькому електропостачання відключене частково, проте, якщо дехто встиг отримати по графіку хоча б пару годин світла, то на енергозалежних будинках (з опаленням від електрики та електроплитами) традиційно економлять. Їх чомусь хронічно “забувають” включити навіть тоді, коли решта будинків з їхньої черги отримує світло. Крім того, разом зі світлом подекуди у будинках хмельничан зникає тепло, що б там не розказували в обленерго про першочергове заживлення критичної інфраструктури. Хоча, можливо, котельні теж до неї не належать.

Хмельничани в соцмережах дедалі частіше обурюються тим, що аварійні, погодинні, спеціальні та додаткові відключення чому завжди стосуються одних і тих самих будинків. Разом з тим деякі мешканці обласного центру взагалі не знають, що таке відключення електроенергії. В енергетиків на це завжди одне пояснення – не відключають будинки, які розташовані на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури. Проте і хмельничани не дурні, і добре бачать, що подекуди ті будинки, які раніше мали світло завжди, зараз спокійно відключаються по графіку.

Схожі нарікання та незадоволення – не лише у мешканців Хмельницького. Аналогічні проблеми є у всіх населених пунктах області. І не лише нашої. І не варто звинувачувати людей у тому, що вони обурюються самим фактом відключень світла. Насправді всі все розуміють. І насправді люди обурюються несправедливістю цих відключень, яка дедалі більше лізе в очі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook