Новини
Інфраструктура

Додаткові черги споживачів на Хмельниччині сьогодні можуть не знеструмлювати

У “Хмельницькобленерго” оприлюднили новий графік відключення електроенергії на сьогодні, 7 грудня. В енергетиків попередили, що відключення відбуватимуться як за основними, так і за додатковими чергами. І готовими знову потрібно бути до того, що світла не буде протягом 6 годин. З іншого боку, якщо вірити обіцянкам, світла сьогодні подолянам можуть дати більше.

Поки в інших областях споживачів переводять на черги 3 на 3, або 2 на 4, мешканцям Хмельниччини порадили знову приготуватися до можливих відключень в режимі 2 на 6. Принаймні, так складений графік відключень на сьогодні.

Як повідомили в Укренерго, “всі споживачі в кожній області поділені обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги. І ці три черги поперемінно відключаються від енергопостачання для того, щоб це відбувалось в плановому режимі”.

Проте Хмельниччини це, вочевидь, не стосується. Тут як було 4 черги, так і залишається. Крім того, відключення електроенергії дедалі більше розходяться з графіками, які щодня доводять до споживачів енергетики. Обіцяні сьогодні на ніч 4 годин електропостачання отримали не всі. Будинки, залежні від електрики (електроплити), у центрі міста, традиційно знеструмили поза графіком на годину раніше, не давши можливості людям ні на роботу зібратися, ні помитися, ні поїсти. Мешканці будинків, в яких опалення залежить від електроенергії вчора за добу отримали півтори години світла. Про те, на що перетворюються квартири, які протягом 22 годин не опалюються, можна лише здогадуватися.

Дехто з хмельничан не веде дітей у дитсадки, тому що вони також без світла, і приготувати дітям нормальну їжу там неможливо – дітей годують печивом та бананами, розповідають наші читачі.

Незадоволення діями енергетиків в області поступово наростає, проте поки мешканці Хмельниччини обурюватимуться виключно в соцмережах, до їхніх скарг ніхто не дослухатиметься.

Водночас у Хмельницькобленерго пообіцяли: якщо рівень споживання електроенергії буде менший, ніж доведений, додаткові черги можуть підключати раніше або ж взагалі не знеструмлюватимуть їх.

В Хмельницькобленерго вкотре нагадали про можливість поскаржитися на некоректні відключення електроенергії за допомогою форми зворотного зв’язку, яка є на сайті товариства.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook