Новини
Події

Тематичну марку «Зброя перемоги» урочисто погасили у Хмельницькому

У День Збройних сил України “Укрпошта” ввела в обіг нову поштову марку “Зброя Перемоги”. Частину зібраних з продажу коштів спрямують на допомогу українським захисникам. Спецпогашення марки відбулося також у Хмельницькому. Участь у ньому взяли представники влади міста та області.

Марка “Зброя Перемоги” символізує зброю, яку надають нам західні партнери, та зброю, та те, що наші Збройні сили якісно та результативно її застосовують, – прокоментував заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк.

На аркуші “Зброя Перемоги” шість поштових марок із зображенням вітчизняного та закордонного озброєння, яке допомагає нашим героям нищити ворога. Серед них уже відомі українцям Хаймарс, Байрактар та Джавелін. Над дизайном спеціального випуску працювали художники-графіки Сергій та Олександр Харуки.

Там різновид зброї, який Збройні сили використовують для того, щоб “погасити” орків. Наклад – 200 тисяч, номінал “U” – це простий лист по Україні. Марки доступні у всіх відділеннях Укрпошти, – розповів директор Хмельницької філії АТ “Укрпошта” Микола Громов.

У Хмельницькому церемонію погашення марки провели у серці міста у присутності головних героїв цього свята – військових. Коштує аркуш з марками 90 гривень, з яких 18 гривень буде благодійним внеском.

Нагадаємо, раніше “військову” марку в Україні випустили до Дня захисників та захисниць.

Детальніше у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook