Новини
Дозвілля

Терапію мистецтвом почали застосовувати у дитячій лікарні у Хмельницькому

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні почали впроваджувати у щоденну практику співпрацю з культурними інституціями міста.

Так учора, 10 грудня, у медичному закладі благодійну майстерню провела науковиця Хмельницького обласного художнього музею.

Для пацієнтів педіатричного відділення обласної дитячої лікарні – дітей з ендокринологічними, нефрологічними, кардіологічними й неврологічними захворюваннями співробітниця ХОХМ Ольга Нікітіна провела майстерку із розпису на склі.

За допомогою акрилових контурів та фарб за лічені хвилини нестримна дитяча фантазія на склі створила справжнє різдвяне диво – ангелів, як символу охоронця кожного в ці тяжкі дні.

До творення сучасного мистецтва долучилась й ініціаторка таких заходів у лікарні – директорка закладу Лілія Брухнова:

Такі моменти надзвичайно важливі для дітей. Адже процес лікування часом не тільки приносить фізичні випробування, його супроводжує відчуття туги за рідною домівкою, тими моментами затишку, відволікання. Тож, залучаючи до співпраці майстрів, акторів, казкарів й інших творчих людей ми відновлюємо радості дитинства і в стінах лікарні. А за таких умов й процес лікування просувається краще» – запевняє лікарка.

З охотою долучаються до таких добрих справ працівники культурних установ.

«Я сама років до десяти провела у цій лікарні, тому мені добре знайомі ці стіни – в прямому сенсі. Також я можу зрозуміти стан малечі, яка під час хвороби шукає відради. Саме тому такі заходи – це крута ініціатива, яка долає стереотип що лікарня – це суворий розклад і тут не порадієш. Й дітки в захвати від таких творчих гостин – а це головне!» – зазначає науковця ХОХМ Ольга Нікітіна.

За словами пані Брухнової, крім Хмельницького обласного художнього музею вдалось налагодити продуктивну творчу співпрацю такими обласними закладами, як ляльковий театр, музично-драматичний театр ім. М. Старицького, філармонія та бібліотека ім. Т.Г.Шевченка.

Лялькові вистави, казки, майстер-класи, а головне увага до думок й творчих ідей маленьких пацієнтів – дійсно творять дива оздоровлення!   

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook