Новини
Інфраструктура

Графік відключень світла для Хмельниччини на 14 грудня: в одну чергу по 4 години

Певна стабілізація в енергосистемі дозволяє енергетикам Хмельниччини планувати відключення світла на наступний день ще звечора. Завдяки цьому мешканці області можуть також спланувати свій день, розуміючи, коли саме у них не буде світла.

Попри те, що за інформацією “Укренерго” в енергосистемі України все ще зберігається значний дефіцит потужності, ліміти для Хмельниччини днями збільшили. Завдяки цьому у вихідні мешканці області (принаймні, частина з них) майже не відчули проблем з електропостачанням, а графік відключень на сьогодні, 13 грудня, був складений так, що відключення відбувалися в одну чергу на 4 години. Щоправда, корективи внесла повітряна тривога, продовживши споживачам третьої черги час без світла більше, ніж на годину (принаймні, знову ж таки, частині споживачів).

За інформацією Хмельницькобленерго, на завтра, 14 грудня, в області також планують відключення по одній черзі на звичні чотири години. Власне, графік буде той самий, що і напередодні:

  • 07:00-11:00 – IV черга;
  • 11:00-15:00 – III черга;
  • 15:00-19:00 – II черга;
  • 19:00-23:00 – І черга;
  • 23:00-03:00 – IV черга;
  • 03:00-07:00 – III черга.

Вплинути на коригування графіку можуть погодні умови, дозволеної величини навантаження та збільшення обсягу споживання. Особливо актуально це у вечірні години, тож мешканців області вкотре просять не користуватися багатьма енергоємними побутовими приладами одночасно, аби не перевантажувати мережу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook