Новини
Бізнес

За гроші мікрогранту лікарка у Хмельницькому розвиває власний бізнес

Хмельничанка Олена має досвід роботи у стоматології 20 років. Донедавна жінка орендувала кабінет в одному з мікрорайонів Хмельницького. Але державна програма «єРобота» дала змогу лікарці відкрити власну справу.

Випадково ми потрапили на програму мікрогрантів. І цей мікрогрант, на наш погляд, нам підходив. Там не потрібно було якихось спеціальних умов. Ми прописали орієнтовний бізнес-план. Але вже орієнтувалися в цифрах і в тому, якого плану у нас може бути прийом, – розповідає лікарка-стоматолог Олена Луценко.

У вересні хмельничанка подала бізнес-план. Протягом 10 днів з нею зв’язалися працівники Хмельницького обласного центру зайнятості та призначили співбесіду.

Фактично потрібно було розказати, як ви плануєте і як ви бачите організацію своєї роботи. Нічого там супер-неземного не було. І потім – очікування рішення якийсь час. Після того, як було прийняте рішення, потрібно було відкрити рахунок в банку і очікувати, коли державні кошти зможуть на цей рахунок зайти, – ділиться деталями Олена.

Підприємиця каже: приміщення під стоматологічний кабінет купувала ще до війни. Отримані кошти від держави – 250 тисяч гривень – не вистачило, аби покрити усі витрати. Однак за них вдалося придбати необхідне обладнання.

Обов’язковою умовою отримання мікрогранту було створення одного або двох робочих місць, залежно від суми. Тому, за розрахунками, у підприємиці працюватимуть ще два лікарі та медсестра. Стоматологиня каже: самого лише гранту на те, аби відкрити бізнес з нуля, навряд чи вистачить. Однак це дозволить розвинути та розширити власне підприємство.

Загалом у рамках дії державної програми «єРобота» мікрогранти на власну справу у Хмельницькому отримали близько сотні підприємців.

Детальніше у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook