Новини
Офіційно

Більше ніж половина тергромад Хмельниччини вже мають своїх шерифів

Протягом трьох років на Хмельниччині реалізується Проєкт «Поліцейський офіцер громади». Із 60 територіальних громад області вже 36, а це 60%, беруть у ньому участь. Наразі в області працює 59 шерифів. Ще троє навчаються і невдовзі приступлять до виконання своїх функціональних обов’язків.

Усі поліцейські офіцери громади забезпечені сучасним транспортом з високою прохідністю, що дозволяє їм швидко та ефективно реагувати на повідомлення із найвіддаленіших куточків Хмельниччини. Також в області, окрім відділень та відділків поліції, для зручності громадян працює ще 49 поліцейських станцій.

Підсумки роботи проєкту “Поліцейський офіцер громади” підбили вчора у Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області. Кількісні показники роботи ПОГів за цей рік доволі вагомі. За 11 місяців шерифи задокументували понад 3,5 тисячі адміністративних правопорушень у сфері антиалкогольного законодавства (понад пів тисячі), порушення правил благоустрою (понад 300), домашнього насильства (понад 300) тощо.

Значну увагу поліцейські офіцери громади приділяють безпеці дорожнього руху. За 11 місяців цього року вони задокументували 730 порушень ПДР. Також проводять активну профілактичну роботу, зустрічаються з трудовими колективами, відвідують школи та дитячі садочки.

Крім того, за звітний період поліцейські офіцери задокументували близько двох сотень кримінальних правопорушень.

Під час підсумкової наради начальник ГУНП Руслан Герасимчук наголосив поліцейським офіцерам громади:

Кожен з вас має розуміти, що в громаді саме до вас люди в першу чергу мають звертатися за допомогою і підтримкою. Бо від кого, як не від вас залежить безпека і спокій громадян. Тому я хочу, щоб ви були ініціативними та відкритими до людей і активно співпрацювали з керівництвом громад.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook