Новини
Офіційно

Угоду про побратимство уклав Хмельницький з містом у Британії

Нове місто-побратим Шеффілд з’явилося у Хмельницького. Угоду про побратимство підписав Хмельницький міський голова під час візиту до Великої Британії. Також під час візиту очільник Хмельницької громади провів низку зустрічей з представниками влади, бізнесу та українцями, які вимушено переселилися через війну за кордон.

Довідка:

Шеффілд (англ. Sheffield) — місто в центральній частині Великої Британії, головне місто графства Південний Йоркшир, має населення 512242 мешканців (за даними 2002 року). Через місто протікають річки Дон, Шиф, Локслі, Рівелін та декілька менших річок та струмків. Центр важкої промисловості Йоркширського вугільного басейну. Виробництво сталі, прокату, машинобудування. Старовинне виробництво ножів зі сталі та срібла. Університет (з 1905 року). Музей міста (колекція місцевих металевих виробів), художня галерея Меппіна і Грейвса. В Шеффілді 24 жовтня 1857 року заснований перший у світі футбольний клуб Sheffield F.C.

Саме Шеффілд поповнив лави міст-побратимів Хмельницького, які після 24 лютого дещо порідшали після того, як з них було виключено російські міста. З візитом до Великої Британії, під час якого було, зокрема, укладено угоду про побратимство, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин вирушив одразу після поїздки до українських військових на схід.  

Подорож була короткою, проте результативною, зазначив міський голова. Та розповів, що вдалося реалізувати під час візиту.

З новим містом-побратимом Шеффілдом, відповідно до угоди, яка була одноголосно підтримана на засіданні міської ради, передбачене постійне співробітництво в низці галузей, повідомив міський голова, не конкретизувавши, щоправда, про які саме галузі та яке співробітництво йдеться.

Також міський голова мав зустріч з керівництвом Європейського банку реконструкції і розвитку, головний офіс якого розташовується у Лондоні. Результат зустрічі – домовленість про виділення додаткових грантових коштів на придбання тролейбусів та сміттєпереробний завод. Загалом вдалося домовитися про 2,5 мільйона євро, кошти порівну поділять між обома проєктами.

На засіданні міської ради Шеффілда, розповів Олександр Симчишин, він виступив з промовою, під час якої розповідав про підступність ворога, який цинічно нищить критичну інфраструктуру України та наголосив на необхідності постійної підтримки засобами ППО та енергетичним обладнанням.

На згадку про візит громаді Шеффілда міський голова подарував державний прапор, підписаний військовими з легендарної хмельницької «вісімки».

Низку зустрічей міський голова Хмельницького мав, крім Шеффілда, також у Манчестері. Результат цих зустрічей: домовленості про спільні виставки, форуми в форматі онлайн для бізнесу, допомогу в реабілітації поранених українських військових.

Також, за словами Олександра Симчишина, у Шеффілді проживає чимала громада українських біженців, які змушені були залишити свою країну через війну. З ними також домовилися про співпрацю у низці проєктів.

Домовленості про співпрацю і підтримку на рівні муніципалітетів досягла делегація з Хмельницького також у Манчестері.

Британці просто фантастично захоплюються українцями і нашою боротьбою за Свободу, Життя, Демократію. Рівень допомоги і нашої підтримки надзвичайно високий. Тепер співпрацюватимемо і на рівні міст,підсумував свій звіт про візит до Британії Хмельницький міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook