Новини
Інфраструктура

За оновленими графіками у дві черги відключатимуть світло на Хмельниччині

Напередодні нового тижня у “Хмельницькобленерго” оприлюднили нові графіки відключення світла. Попередньо, це розклад на весь тиждень, з 19 по 25 грудня. Проте, все, як і раніше, залежатиме від доведених “Укренерго” лімітів та ощадливості споживачів.

Нагадаємо, графіки відключення світла на Хмельниччини змінюються щотижня. Роблять це енергетики, аби відсутність світла між споживачами була розподілена більш-менш справедливо: щоб люди залишалися без електроенергії в різний час та хоча б два тижні на місяць могли зібратися на роботу або прийти з роботи та дістатися домівки зі світлом. Ті, хто вже встиг запам’ятати логіку відключень, можуть і самі спланувати своє життя. Проте, зрозуміло, що все наразі залежить від ситуації в енергосистемі та доведених лімітів.

Як повідомили в Укренерго, завтра в Україні очікують дефіциту електропостачання через погоду, а саме – зниження температури. Адже ситуації бувають різні, і комусь може не вистачати тепла (з різних причин), тож люди вимушені будуть користуватися додатковими обігрівальними приладами. А отже – навантаження на мережу буде вищим.

Нагадаємо, які електроприлади скільки електрики “тягнуть” під час роботи:

Джерело: UA War Infographics

До слова, в енергетиків радять не вмикати енергоємні електроприлади одразу після того, як у будинку з’являється світло. Мовляв, це дозволить не допустити перевантаження трансформаторів, а отже не призведе до наступних аварійних відключень. Проте, якщо зважити на те, що досить часто електропостачання відновлюється зі значною затримкою, рекомендованих 15-20 хвилин якраз може не вистачити на забезпечення нагальних потреб споживачів.

Отож, чого чекати мешканцям Хмельниччини щонайменше завтра, 19 грудня. У “Хмельницькобленерго” обіцяють відключення за двома чергами:

  • 07:00-11:00 – І, III черги
  • 11:00-15:00 – II, IV черги
  • 15:00-19:00 – І, III черги
  • 19:00-23:00 – II, IV черги
  • 23:00-03:00 – І, III черги
  • 03:00-07:00 – II, IV черги

Разом з тим, в енергетиків дають посилання на графік, за яким можливі додаткові відключення. Це так званий універсальний графік, за яким можна розрахувати, коли у вас не буде світла за найгіршим сценарієм.

Проте, є в енергетиків Хмельниччини і хороші новини: можливо, доведені ліміти дозволять обмежитися відключенням лише однієї черги. Тоді про це буде повідомлено додатково.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook