Новини
Офіційно

Тисячу продуктових сертифікатів отримали на Хмельниччині переселенці з Маріуполя

Хмельниччина, як і більшість регіонів нашої держави, вже десять місяців приймає громадян з тих областей України, де ведуться бойові дії. За цей період близько 400 тисяч осіб пройшли через нашу область транзитом. Сьогодні ж наша область стала прихистком для понад 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких 2,5 тисячі – жителі Маріуполя.

Сьогодні у гуманітарному штабі Хмельницької обласної ради, який функціонує на базі  обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького одна тисяча сімей маріупольців отримали грошові сертифікати для сплати за товар у мережі магазинів «АТБ-Маркет» номіналом по 500 гривень кожен на загальну суму 500 тисяч гривень.

Вручення сертифікатів вдалося реалізувати завдяки підписаному Віолетою Лабазюк Меморандуму про взаєморозуміння між Хмельницькою обласною радою і Релігійною Організацією Релігійне Управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні за підсумками її робочого візиту у США у вересні 2022 року.

Одним із напрямків співробітництва Сторін даного Меморандуму є надання благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок війни через центри  видачі гуманітарної допомоги при органах місцевого самоврядування Хмельницької області.

Як зазначила голова обласної ради Віолета Лабазюк, яка була присутня під час видачі грошових сертифікатів, область усвідомлює всю відповідальність за створення комфортних умов перебування переселенців та забезпечення їх всіх необхідним. Щоденно триває робота з головами усіх територіальних громад області щодо розв’язання першочергових питань підтримки переселенців. Також проводиться активна співпраця з іноземними партнерами та благодійниками щодо формування та направлення гуманітарної допомоги.

«Завдячуючи нашим Збройним силам Хмельниччина є тиловим регіоном. Область надає прихисток та всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам в розрізі 60 територіальних громад. Хочеться щиро подякувати американським партнерам за підтримку та надання переселенцям сертифікатів на придбання необхідної групи товарів у мережі «АТБ-Маркет»Спільними зусиллями наближаємо Перемогу!», – сказала голова ради.

Сьогоднішня подія  відбулася завдяки співпраці обласної ради з Хмельницьким осередком  громадської організації «Я – Маріуполь». Даний Центр бере активну участь у життєдіяльності обласного центру і регіону та є майданчиком для працевлаштування маріупольців та отримання ними продуктових наборів, а також психологічної, медичної, соціальної та  юридичної допомоги.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook