Новини
Суспільство

Мешканців Хмельниччини попереджають про небезпеку тонкої криги

Рибалок, які з нетерпінням очікують можливості вийти на першу зимову рибалку, та тих, хто любить екстремальні прогулянки замерзлими річками, рятувальники та рибоохоронці попереджають про небезпеку тонкої криги та закликають зачекати, поки вона зміцніє.

Виходячи на перший лід, варто пам’ятати про небезпечні місця на водоймах. Це ділянки: біля берегів, над водною рослинністю, річок зі зворотною течією, вири, а також місця біля джерел, – нагадують у Хмельницькому рибоохоронному патрулі.

Щоб уникнути неприємностей, варто пам’ятати, що перший лід завжди дуже тонкий і дуже слизький. Вгадати час, протягом якого він буде таким залишатися, практично неможливо.

Це залежить не тільки від температури повітря, а й від температури води, сили течії, поведінки води під кригою. В одному місці лід може бути дуже міцним, а буквально за два метри – є всі шанси пірнути під воду,додали у рибоохоронців.

Проводять роз’яснювальну роботу з населенням також надзвичайники Хмельниччини. Зокрема, сьогодні разом з працівниками міської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах провели рейд на річці Південний Буг у Хмельницькому. Під час рейду любителів зимової риболовлі та перехожих закликали бути обережними та уважними, особливо в період нестійкої морозної погоди.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook