Новини
Офіційно

Бойовий прапор з Бахмута для Конгресу США передав військовий з Хмельниччини

Під час візиту президента України до Сполучених Штатів Америки, який став чи не головною подією грудня, Володимир Зеленський подарував американським законодавцям український прапор з автографом бійців у Бахмуті. Як з’ясувалося, отримав його глава української держави з рук військового з Хмельниччини.

Подробиці історії бойового прапора з Бахмута розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Ви, мабуть, пам’ятаєте той момент, коли наш Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у США, передав представникам Конгресу Сполучених Штатів бойовий прапор, привезений з Бахмута. Йому цей прапор вручив наш земляк з Ізяслава генерал Михайло Коваль! Пишаюся нашими воїнами, які захищають нас ціною свого життя, – написав очільник області.

Нагадаємо, під час поїздки до Сполучених Штатів Америки президент України звернувся з промовою до представників обох палат Конгресу США. Його виступ переривали оваціями 21 раз. Американським законодавцям Володимир Зеленський подарував прапор з Бахмута, зазначивши:

Бойовий прапор тих, хто ціною свого життя захищає Україну, Європу, світ. Вони просили передати цей прапор вам, Конгресу: членам палати та сенаторам, тим, чиї рішення можуть врятувати мільйони людей. Нехай ці рішення будуть прийняті, а цей прапор буде з вами.

У відповідь спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі передала Володимиру Зеленському американський прапор.

Цей прапор сьогодні був на Капітолії, на честь візиту президента Зеленського, – прокоментувала посадовиця.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook