Новини
Суспільство

З кутею та молитвою хмельницькі нацгвардійці відсвяткували Різдво (ФОТО)

Попри війну і вимушену темряву, світлий дух Різдва приходить до українців. Щороку стає більше тих, хто святкує народження Ісуса Христа разом із більшою частиною християнського світу – 25 грудня.

Хмельницькі нацгвардійці вчора, 24 грудня, зустрічали Різдво разом. Військовослужбовці зібралися відзначити Святвечір: кутя, молитва й бойове братерство додають святковому вечору особливої атмосфери. А ще віра в те, що з нинішніх випробувань наш народ вийде переможцем, відновить кордони своєї держави і відбудує зруйновані окупантами міста.

На столах у нацгвардійців було 12 пісних страв. Кутя, різні види риби, вареники, салати, узвар – все приготовлено смачно і за традиційними рецептами.

Сьогодні в нас розширене, святкове меню. Варили кутю для наших хлопців і дівчат, як для своєї родини. А інакше і не може бути. Військовий підрозділ – одна велика сім’я, і підтримувати одне одного треба відповідно, – розповів кухар Артем.

Це дуже приємно і важливо. Святвечір розпочинає святкування Різдва. Зазвичай ми відзначали його з родинами, в сімейному колі. Сьогодні ми також святкуємо Різдво з родиною, адже поруч мої брати по зброї. Нехай моя дружина вибачить. Наступне Різдво я обов’язково проведу з нею, але цього року – з моїми побратимами, – каже гвардієць Роман.

Нацгвардійці привітали всіх, хто в ці дні святкує Різдво! Христос Рождається! Славімо його!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook