Новини
Офіційно

На Хмельниччині обмолотили 170 тисяч гектарів кукурудзи

Підсумки тижня, що минув, підбив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. Як завжди, йдеться про ключові показники у всіх сферах життєдіяльності.

Ключове за тиждень:

  • Організовано та доставлено 20 тонн гуманітарної допомоги для закладів освіти Херсонщини та Миколаївщини.
  • Відбулася підсумкова нарада за 2022 рік для керівників структурних підрозділів з питань освіти, органів місцевого самоврядування, які якій представникам закладів вручено сертифікати на отримання скулбоксів та ноутбуків.
  • В рамках різдвяно-новорічних заходів проведено 2 заходи для дітей різних категорій, в якому взяли участь 117 дітей.
  • Кол-центром прийнято 98 телефонних дзвінків (проінформовано 262 особи); надано 362 консультації ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, місць розташування “Пунктів Незламності”, пошуку рідних, отримання зимового одягу, оплата комунальних платежів тощо;
  • Управлінням з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами – Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано електронні багатофункціональні пристрої підрозділу Збройних Сил України, який безпосередньо виконує завдання для захисту територіальної цілісності України.
  • Проведено зустріч щодо напрямів співпраці та можливості впровадження регіональних проектів за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Згуртованість та регіональний розвиток» UCORD.
    Прийнято обласний бюджет на 2023 рік, що дозволяє безперешкодно увійти в новий рік із можливістю виплачувати заробітну плату працівникам бюджетних установ обласної комунальної власності, розраховуватись за енергоносії, придбати медикаменти та забезпечити харчуванням будинки-інтернати, школи та інші заклади.
  • Таким чином, забезпечено обласні комунальні заклади необхідним ресурсом для старту роботи вже з перших днів нового року, щоб вони могли якісно виконувати свою основну функцію – обслуговування жителів Хмельниччини у всіх галузях соціально-культурної сфери.
  • За період з 16.12. по 22.12.2022 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 116 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 66 порушень та складено 53 акти, винесено 23 постанови про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 308720 грн. До бюджету спрямовано 143140 грн.
  • Забезпечено внесення відомостей щодо 115 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років, що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.
  • Передано 8 вагонів продовольчих товарів вагою 116 тонн для потреб жителів Луганщини.
  • Сформовано та передано 3 тисячі 700 наборів продовольчих товарів вагою 35,15 тонн для населення Херсонської області.
  • Агроформування області продовжують збирання кукурудзи на зерно, яка вже обмолочена на площі 170,5 тис. га, або 74% до належного. Середня урожайність качанистої на сьогоднішній день становить 89,3 ц/га.
  • Забезпечено вилучення та доставку 2 напіввагонів лісоматеріалів для забезпечення потреб військових частин Збройних Сил України, що виконують бойові завдання на території Херсонської області.
  • Розглянуто 11 проєктів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; підготовлено 7 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; підготовлено 4 відмови щодо видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; анульовано 1 дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
  • Розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статут 3-х релігійних громад УПЦ у новій редакції, які перейшли в ПЦУ (с.с. Ладиги, Западинці Хмельницького району; с. Супрунківці Кам’янець-Подільського району).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook