Новини
Вовковинецька селищна

Швейне виробництво за грантові кошти запустили на Хмельниччині

Українська освітня платформа з перших днів повномасштабного вторгнення повністю трансформувала свою діяльність. Нині працюють над трьома напрямками: «Лідерство і служіння»; «Громада – для сім’ї» та «Будуємо Україну разом». Їх об’єднує одна мета: адресна допомога громадам, а не обласним центрам.

Цього року за напрямком «Лідерство і служіння» відбирали найцікавіші проєкти зі всієї України. У підсумку шість із них отримають додаткове фінансування від освітньої платформи. До переліку переможців потрапили громада з Хмельниччини. Відтак до Вовковинців прибули представники освітньої платформи, аби допомогти розвинути швейне виробництво.

Ми приїжджаємо в громаду, де вже навчаємо більшу команду – це і місцеві жителі, і влада, які можуть бути залучені до напрацювання та продовження цієї ідеї та її реалізації. Наступним етапом є менторська підтримка – за запитом команди ми надаємо підтримку в інформаційному плані. Це може бути людина, яка вже реалізовувала проєкти, спеціалізується в тематиці і може надавати консультації. Пізніше передбачена фінансова підтримка, – розповідає координаторка програми «Школа відповідального служіння» Надія Байор.

У Вовковинцях Хмельницького району знайшли спосіб самостійно фінансувати свої проєкти. Тут активісти – члени релігійної громади – запустили власний швейний цех. Обладнання вдалося придбати завдяки участі в різних програмах.  Частину прибутку від реалізації спрямовують на соціальні ініціативи, зокрема, на працевлаштування жінок.

Активісти Вовковинецької громади вважають: для успіху і фінансування незалежності потрібно відкривати більше соціальних підприємств, дбати про освіту дітей та підтримувати здорову атмосферу в громаді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook