Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині продовжує діяти графік відключень світла “4 на 20”

З урахуванням досвіду попередніх місяців, графік відключень світла для мешканців Хмельниччини в режимі “4 години без світла, 20 зі світлом” можна вважати майже святковим. Особливо, якщо зважити на те, що раніше у когось відключення відбувалися з точністю до навпаки. Разом з тим, як зазначають у “Хмельницькобленерго”, ситуація залишається динамічною і може змінитися в будь-який момент.

Третю добу поспіль на Хмельниччині не застосовують відключень в нічний час, а вдень обмежуються лише однією чергою відключень. Для цього доведеної величини навантаження, яку визначає НЕК «Укренерго», достатньо, зазначають у “Хмельницькобленерго”. Проте, як завжди, все залежить від споживачів та їхньої свідомості та ощадливого ставлення до використання електроприладів.

Графік відключень на сьогодні, 27 грудня:

Водночас українців попереджають про чергові спроби ворога розхитати та дестабілізувати ситуацію в суспільстві за допомогою фейків. Зокрема, про нібито скасування аварійних відключень електроенергії. Посилаються при цьому ворожі агенти на фальшиву сторінку компанії.

Аварійні відключення – це вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва і споживання в енергосистемі. Відмовитись від них енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему,повідомили в Укренерго.

А в Міністерстві енергетики України повідомили про перевірку 12 операторів систем розподілу, в тому числі “Хмельницькобленерго”, через масові скарги споживачів на недотримання графіків відключень та неналежне обслуговування працівниками колцентрів.

Результати перевірок можна буде дізнатися згодом, а в міністерстві наголосили, що “за порушення графіків відключення електроенергії та незадовільну роботу колл-центрів відповідатимуть персонально керівники ОСР“.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook