Новини
Бізнес

Рестораторам у Хмельницькому компенсують витрати на придбання генераторів та Starlink

Аби забезпечити мешканців Хмельницького доступом до електроенергії та зв’язку у випадку надзвичайної ситуації та тривалої відсутності електроенергії, у владі міста вирішили частково компенсувати витрати на придбання засобів електропостачання та зв’язку власникам ресторанного бізнесу.

Інформацію про можливість отримати компенсацію оприлюднив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук. У владі розраховують, що у співпраці з підприємцями на території обласного центру вдасться облаштувати пів сотні місць, де, за потреби, можна буде зарядити телефони та скористатися інтернетом. Витрати на придбання генераторів та засобів супутникового зв’язку компенсуватимуть закладам ресторанного бізнесу, в яких працює не менше 2 найманих осіб.

Максимальна сума компенсації, на яку можуть розраховувати ресторатори, – 50 тисяч гривень.

Як отримати відшкодування, заступник міського голови показав у інфографіці:

Також компенсацію може отримати будь-який бізнес у Хмельницькому, де працює від 10 і більше найманих осіб, додав Микола Ваврищук. Проте в цьому випадку йдеться лише про часткове відшкодування коштів за придбання систем супутникового зв’язку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook