Новини
Суспільство

Новий рік у потягу зустріли евакуйовані херсонці на шляху до Хмельниччини (ФОТО)

На залізничному вокзалі у Хмельницькому зустріли ще один евакуаційний потяг, який привіз мешканців Херсону у відносно безпечний тил. За інформацією Укрзалізниці, Новий рік у потягах зустріли понад 6 тисяч пасажирів.

Сьогодні, 1 січня, на Хмельниччину прибув черговий евакуаційний потяг з Херсону. Рятувальники, як і завжди, зустріли на пероні вокзалу прибулих, допомогли перенести речі та доправили маломобільних громадян до автобусів, психологи спілкувалися з херсонцями.

Потяги з Херсону у Хмельницький прибувають щодня багато тижнів поспіль. Кожен потяг привозить близько сотні людей. Кожен потяг – це сотні історій, подекуди страшних, які чують рятувальники, котрі невтомно зустрічають, вітають, заспокоюють, допомагають людям.

Саме на Хмельниччині херсонські сім’ї та цілі родини мають отримати тимчасовий прихисток та пережити зиму. За усі місяці повномасштабного російського вторгнення на залізничному вокзалі Хмельницького утворився дружній та скоординований тандем поміж рятувальників, медиків та волонтерів. У кожного свої функції, але робота надзвичайно злагоджена та блискавична.

Поки ми зустрічаємо світанки у своїх теплих домівках, поруч з рідними, або з вірою у наших найрідніших, які далеко від нас – херсонці змушені зустрічати схід сонця на перонах залізничних вокзалів. «Ми – Україна» – символічний, але такий теплий напис на пакетах у руках херсонців. Ми – Україна! І не залежно, де б ми зараз не були, де ми зустрічаємо світанки та проводжає заходи сонця… Ми – сміливі українці вільної, незламної України! Перемога за нами – віримо!розповідають у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Як зустрічають мешканців Херсону у Хмельницькому – у фото від рятувальників.

Не лише мешканців Херсону, які діставалися безпечних територій, зустріли Новий рік у потязі. За інформацією “Укрзалізниці”, святкували на колесах 6200 пасажирів поїздів. Скільки провідників, машиністів та інших українців, чиє життя пов’язане із залізницею, зустріли Новий рік на роботі, в Укрзалізниці, на жаль, не розповіли. Натомість прокоментували:

Що всередині підстаканників — в новорічну ніч не запитували.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook