Новини
Інфраструктура

Після скандалу у хмельницькому муніципальному автобусі звільнилася контролерка (ВІДЕО)

Відео конфлікту, який стався днями в одному з міських комунальних автобусів виклали у соцмережах. Контролерку звинуватили у тому, що вона намагалася вигнати з транспорту літню жінку, котра хотіла їхати по пенсійному посвідченню. На скандал у транспорті відреагували у комунальному підприємстві “Електротранс”. Щоправда, ясності у ситуацію не внесли.

Під відео, яке вчора виклали у соцмережах, хмельничани написали: конфлікт виник через те, що в муніципальному автобусі не було вільних місць для пільговиків.

За словами очевидців, вона (контролерка – ред.) забрала у пенсіонерки мобільний телефон та проігнорувала пропозицію інших пасажирів заплатити за бабусю, – прокоментували ситуацію.

Ми не говоримо за гроші. В нас просто має бути порядок, – прокоментувала пропозицію оплатити проїзд пенсіонерки глядачами контролерка, яку агресивно підтримував один з пасажирів.

З якої причини у літньої жінки було відібрано телефон та чому контролерка не захотіла взяти гроші за проїзд від тих, хто їх пропонував, з відео незрозуміло, оскільки знімати його почали вже у розпал конфлікту.

Так само незрозумілою до кінця ситуація залишилася навіть після того, як на неї відреагували у ХКП “Електротранс”:

Інформуємо, що оперативно провели службове розслідування, в ході якого встановлено, що опубліковане відео не повністю відображає всю ситуацію, яка трапилася. Ми підходимо з розумінням як до пасажирів, так і до наших працівників. Контролерка звільнилась за власним бажанням.

Як пишуть у коментарях хмельничани, подібні ситуації в комунальному транспорті останнім часом почастішали через нерозуміння пасажирами правил перевезень:

Ви набагато зменшите кількість конфліктних ситуацій, якщо проведете роз’яснювальну роботу на рахунок оплати пільговими категоріями громадян в нових великих автобусах з надписом “муніципальний транспорт”. Пільговики вважають, що діють правила, як в тролейбусі, бо ж транспорт муніципальний. А контролери вважають, що діють правила, як в маршрутних таксі, що безкоштовно треба перевозити 2 чи 3 людини. З цього приводу і сварки останнім часом.

Нагадаємо, малі маршрутки у Хмельницькому почали замінювати автобусами середньої та великої місткості восени 2022 року. Одними з перших автобуси Isuzu вийшли саме на маршрут №35, про який йдеться у відео.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook