Новини
Суспільство

Сувенір зі сталі збитого російського гелікоптера отримав начальник Хмельницької ОВА

Українці не втомлюють доводити щодня, що вони не лише незламна, а й хазяйновита нація, в якої ніщо не пропадає даремно. Історій про те, як українські господарі розтягували по домівках ворожі танки та іншу техніку, полишену окупантами, чимало. Підбиті ЗСУ бойові ворожі машини теж не зникають безслідно на звалищах металолому. Іноді з них роблять символічні сувеніри. Один з таких отримав від очільника Херсонщини начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Карта Херсонської області, зроблена зі сталі російського гелікоптера МІ-24, який мав нести українцям смерть, але вчасно був зупинений українськими військовими, – символ незламності героїчних Херсону та Чорнобаївки. Цей символічний подарунок передав начальнику Хмельницької ОВА його колега – начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Цей сувенір – це яскравий приклад того, що буде з усіма окупантами, що прийшли на нашу землю: вони самі стануть добривом для наших полів, а їх зброя та техніка – металоломом, який ми переплавимо на щось корисне,написав Сергій Гамалій.

Нагадаємо, дві громади на Херсонщині перебувають під опікою Хмельницької області. Крім надання гуманітарної допомоги, наша область підтримує їх також фінансово – зокрема, з бюджету Хмельниччини виділили 5 мільйонів гривень для відновлення інфраструктури Дар’ївської та Музиківської громад.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook