Новини
Кримінал

20 тисяч гривень віддала шахраям пенсіонерка з Шепетівщини

Шахрайська схема “ваш родич у біді” є однією із «класичних» і, через застосування психологічного тиску, — однією із найдієвіших. Особливо, що стосується пенсіонерів. Черговий випадок застосування такої схеми зафіксували правоохоронці у Шепетівці.

Від дій шахраїв постраждала 70-річна жінка. До неї зателефонував невідомий і представився правоохоронцем. Під приводом непритягнення її сина до кримінальної відповідальності за нібито нанесення тілесних ушкоджень виманив у потерпілої 20 тисяч гривень. Пенсіонерка переказала кошти на невідомий банківський рахунок через термінал самообслуговування.

Лише після цього жінка вирішила про всяк випадок зателефонувати сину. Той одразу взяв слухавку і здивувався стурбованості матері. Зрозумівши, що стала жертвою шахраїв, жінка звернулась із заявою до поліції.

За фактом події дізнавачі Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження.

У поліції Хмельницької області нагадують головні правила, які допоможуть не стати жертвою шахрайства під умовною назвою «ваш родич потрапив у біду»:

  • не панікуйте та не поспішайте виконувати умови шахраїв;
  • не називайте невідомим своїх близьких на ім’я. Для перевірки слід попросити того, хто представився правоохоронцем чи лікарем, назвати прізвище, ім’я та дату народження затриманого або постраждалого родича;
  • також варто спокійно уточнити, у якому саме відділі поліції чи в якій лікарні знаходиться родич — так вам буде зручно перевірити цю інформацію;
  • намагайтеся якнайшвидше передзвонити тому, хто нібито потребує негайної допомоги, або людям, які можуть наразі бути поруч та підтвердити або спростувати тривожну інформацію.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook