Новини
Здоров’я

Центр донорства плазми відкрили у Хмельницькому

У Хмельницькому запрацював новий центр донорства плазми. Цей компонент крові слугує для виготовлення ліків. Рятують вони при інфекційних та онкологічних захворюваннях, серцевій недостатності, резус конфліктах та пораненнях.

Ліки від раку та порятунок при пораненнях – це реально завдяки плазмі крові. Здати її хмельничани можуть у новому плазма-центрі.

Є те, що нам не можуть передати партнери по НАТО, є те, що ми не можемо купити в Америки, але є те, що може допомогти воювати, тобто кров наших донорів, – розповідає засновник компанії Костянтин Єфименко.

З початком повномасштабної війни потреба у плазмі крові зросла, адже саме з неї виготовляють такий необхідний при пораненнях препарат – альбумін.

Донори здають плазму. В середньому, це від 700 до 800 мл. Але наш досвід показує, що в середньому 750 мл. Тут він заморожується при температурі -80 градусів. Плазма приїжджає на завод, де витримується карантин три місяці, додатково тестується на всі вірусні інфекції і після цього йде завантаження на промислову переробку. Сам процес виробництва препарату займає трохи більше двох тижнів, – розповідає Костянтин Єфименко.

Потреба у донорах є щоденно, аби рятувати життя і на фронті і в тилу.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook