Новини
Інфраструктура

Комунальне підприємство на Хмельниччині подало позови до суду на 299 споживачів

У Старокостянтинівському КП “Тепловик” підбили підсумки року, що минув, та розповіли, як працюють з боржниками, щодо яких протягом року подали майже три сотні позовів до суду.

Попри війну, КП Тепловик мусить розраховуватись за газ, електроенергію, виплачувати заробітну плату своїм співробітникам, проводити ремонти, встановлювати генератори, закуповувати пальне для генераторів, проводити модернізації обладнання за для кращої роботи та надання послуг населенню громади, – написали на сайті комунального підприємства.

Та назвали суму, яку боргують мешканці міста за отримані послуги – 2 563 527,40 грн. Саме на таку суму протягом 2022 року було подано позовів до суду щодо 299 отримувачів послуг.

У державній виконавчій службі на примусовому виконанні знаходяться виконавчі листи на загальну суму 2 685 466,81 грн, із якої щомісяця з боржників стягується сума боргу у розмірі 20% з усіх видів доходу. Протягом 2022 року примусово стягнуто 533 462,86 грн, та сплачено добровільно після подачі боржників до суду – 167 432,73 грн, – повідомили у КП “Тепловик”.

Також зазначили, що готуються деякі виконавчі провадження для заборони виїзду за кордон боржникам та вилучення майна, в тому числі нерухомого, з подальшим продажем на сайті СЕТАМ.

Боржників просять добровільно погасити борги, а при неможливості зробити це одним платежем, укласти угоду про реструктуризацію боргу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook