Новини
Суспільство

На місці знесеного танку у Волочиську зведуть пам’ятну стелу

Райони Хмельниччини продовжують позбуватися залишків комуністичного минулого. Так, днями в міському парку Волочиська знесли пам’ятник-танк САУ-152. Хоча рішення про демонтаж пам’ятного знаку було прийняте на сесії міської ради ще у вересні минулого року.

“САУ 152 нарешті демонтують. Волочиський міський парк позбувається радянських символів. Довго було: письмові та публічні звернення, і листи, і рішення сесії. Але нарешті є! Дякую усім, хто підтримував позицію”, – написала депутатка Хмельницької обласної ради Аліна Коваль у соцмережах.

Танк було встановлено в парку на честь військових частин, що визволяли Волочиський район від фашистів. За рішенням міської ради, після демонтажу його перемістять до місцевого музею.

За словами народного депутата України Сергія Лабазюка, після перемоги на місці знесеного танку буде зведено пам’ятну стелу “на знак НЕЗЛАМНОСТІ та МУЖНОСТІ українському ГЕРОЮ-ВОЇНУ, який віддав власне життя за цілісну, незламну Україну”. Також політик обіцяє долучитись фінансово до його встановлення.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook