Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому встановлюють нові дорожні контролери

У Хмельницькому на кількох найбільших перехрестях почали встановлювати нові дорожні контролери. Їх вмикатимуть тоді, коли через відключення електроенергії не працюватимуть світлофори.

Наразі комунальне підприємство БРЕД придбало чотири комплекти інверторів та акумуляторів. Перший контролер тестуватимуть вже сьогодні, 13 січня.

“Після прильотів і масових відключень по всій Україні світла є дещо проблематичною закупка, але вже знайшли постачальників у Хмельницькому та кошти з міського бюджету. Інвертори обійшлися приблизно у 100 тисяч гривень. А щодо додаткового обладнання зможемо сказати згодом, коли ми його підключимо, і воно запрацює”, – розповідає журналістам МТРК “Місто” в.о. директора КП БРЕД Володимир Шваєнко.

Інвертор живиться від акумулятора та подає сигнал до дорожнього контролера, який, у свою чергу, під’єднаний до шафи світлофора. Саме так працюватиме ця система.

Кожен інвертор буде стояти на світлофорному об’єкті. Комунальники сподіваються, що роботи їх вистачить з 18 до 22-24 год. Протягом року планують закуповувати додаткові дорожні контролери, аби за потреби засвітити якомога більше світлофорів.

Спочатку інвертори встановлять на перехрестях вулиць Свободи-Подільська та Свободи-Шевченка. Наступне перехрестя – Кам’янецька-Подільська.

Детальніше дивіться в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook