Новини
Суспільство

Безкоштовне зубопротезування у Хмельницькому: кому компенсують вартість стоматпослуг

У міському бюджеті Хмельницького на 2023 рік заклали понад 6 мільйонів гривень, які спрямують на лікування зубів для пільгових категорій.

У Хмельницькому уже кілька років діє міська програма, яка безкоштовно допомагає відновити здоров’я зубів пільговим категоріям. Скористатися послугами жителі громади – а це, переважно, пенсіонери та військові – мажуть у міській стоматполіклініці. Цьогоріч у бюджеті виділили понад 6 мільйонів гривень виділили на ці потреби.

“Пенсіонери та інваліди першої та другої групи протезуються суто відновленням жувальної активності. Військові протезуються естетичними конструкціями, тобто металокерамікою”, – розповідає лікар-ортопед Хмельницької міської стоматологічної поліклініки Михайло Сторожук.

Зубні мости виготовляють безпосередньо в поліклініці. Тут є все необхідне обладнання та матеріали. Для техніків кожен випадок пацієнта індивідуальний, тому створення протезів займає чимало часу. Термін протезування залежить від вибору конструкції – від двох до чотирьох тижнів.

Безкоштовна послуга протезування має попит. Минулого року при меншому фінансуванні вдалося допомогти понад пів тисячі жителям громади.

За минулий рік запротезували 270 учасників АТО та ООС.

Представники пільгових категорій послугою безкоштовного протезування можуть протягом року. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і документ, що посвідчує пільгу.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського

Стокове зображення від Pexels

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook