Новини
Бізнес

Експорт зернових з Хмельниччини впав на чверть

Експорт товарів з Поділля за одинадцять місяців торік становив 700,8 мільйона доларів, що на 13,6% менше, ніж за січень-листопад позаминулого року. Імпорт зріс на 8,8% до 613,1 мільйона доларів. Позитивне сальдо склало 87,7 мільйона. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,14позаторішньому січні–листопаді – 1,44).

Фактично половину експорту Хмельниччини – 49,7% від загального обсягу – становили продукти рослинного походження. Їх вивезено на 348 мільйонів. Щоправда, це на 14,7% менше, ніж за одинадцять місяців позаторік. Агресія та перекриття портів даються взнаки. Так, експорт зернових культур становив 228,3 мільйона, що на 25,4% менше, ніж позаторік за відповідний період.

Щоправда, маємо і стрімке зростання за окремими групами товарів. Скажімо, алкогольні і безалкогольні напої та оцет ми експортували на 19,9 мільйона, що в 2,1 раза більше, ніж у позаторішньому січні-листопаді.

Цукру і кондитерських виробів з цукру подільський бізнес вивіз на 10,8 мільйона, що в майже сім тисяч разів більше у порівнянні з одинадцятьма місяцями позаминулоріч.

Зростання в товарній групі молоко та молочні продукти, яйця птиці; натуральний мед становило рівно чверть. Продукції експортовано на 30,7 мільйона.

Значущою статтею подільських товарів, що закуповували закордонні партнери, окрім продовольства, торік також були машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання. Продано на 60,7 мільйона, що на 16% менше, ніж позаторік.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 124 країн світу. 

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook