Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині проводять технічне обслуговування WIM-ів

На тлі нещодавніх повідомлень про виявлення фактів умисного виведення з ладу та пошкодження елементів системи зважування Weight-in-motion на Житомирщині та у зв’язку із планом експлуатаційного утримання вказаного обладнання, дорожники Хмельниччини проводять роботи з технічного обслуговування WIM.

За повідомленням пресслужби САД у Хмельницькій області, підрядником ТОВ «Вінком Україна» проведено перевірку цілісності та справності систем габаритно-візуального зчитування великовагового транспорту та відновлено належний експлуатаційний стан датчиків вагового контролю системи WIM-50, що км 277+427 автомобільної дороги М-30 Стрий – Ізварине. Наразі даний комплекс працює в штатному режимі.

Система зважування в русі Weigh-in-motion (WIM) – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами. Відбувається фіксація: дати та часу проїзду, температури повітря та дорожнього покриття, смуги та напрямку руху, швидкість руху та державний номерний знак, загальну масу транспортного засобу та її розподіл по осях.

WIM-системи є «ворогом» для перевантажених фур, адже за порушення габаритних норм доводиться сплачувати штрафи. Система працює безконтактно і унеможливлює корупцію, а зібрані дані автоматично передають в програмний Центр обробки інформації.

Перевантажені вантажівки – основна причина руйнування асфальтного покриття доріг (причина тріщин, вибоїн, колійності, просідань та ін.). Крім того, порушення вагових норм часто є причиною виникнення ДТП. Адже порушення допустимих габаритних параметрів зменшує дистанцію між учасниками дорожнього руху, що є однією з причин виникнення аварій.

За структурою, майданчик WIM є своєрідним апаратним комплексом, який складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

Дорожники закликають учасників дорожнього руху дбайливо та відповідально ставитися до обладнання на дорогах.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює цілодобова гаряча лінія Укравтодору +38 067 400 60 80.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook