Новини
Суспільство

Тисячу шоломів для військових вдосконалили за рік хмельницькі майстри

Хмельничани модернізують шоломи для військових уже восьмий рік поспіль. За цей час вдалось вдосконалити 3 тисячі одиниць, за останній рік – тисячу.

Хмельничанин Андрій заснував власну майстерню в 2016 році. Спочатку він модернізував американську каску для себе, аби було зручніше працювати. Одразу ж почалися замовлення від друзів. Згодом з двома товаришами Андрій почав виготовляти власні обвіси.

Наші аналоги обвісів шолома легші на 100-120 грамів і дешевші вдвічі або навіть втричі, ніж закордонні, – розповідає засновник майстерні.

За наявності доступних матеріалів в Україні хмельничани планують виготовляти обвіси власної розробки з максимальною площею захисту та без отворів.

Військові шоломи модернізують для використання приладів нічного бачення, а також кріплення захисних активних навушників.

За словами Андрія, бійці надсилають на переробку власні шоломи.

До слова, двома модернізованими хмельничанами шоломами володіє головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Є два шоломи нашого виробництва і в нашого головнокомандувача – це “ірокез” та “ацтек”. Він їх замовив ще до початку повномасштабної війни, — розвовідає засновник майстерні.

Майстерня розташована в гаражі. Кожен з трьох майстрів закріплений за відповідною частиною роботи. В планах хмельничан виготовляти шоломи «від А до Я».

Детальніше у сюжеті Суспільного

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook