Новини
Суспільство

Нацгвардійці Хмельниччини відзначили свято Водохреща

До традиційних водохрещенських обрядів на Хмельниччині долучилися гвардійці однієї з військових частини Національної гвардії України.

До військових завітав капелан Володимир Марущак, який, відправивши святкову літургію для воїнів, окропив хрещенською водою і самих гвардійців, і приміщення, де несуть службу захисники.

Щороку, з самого дитинства намагаюся брати участь у дійствах, присвячених святу Водохреща. – розповідає гвардієць Олександр. – Особисто для мене, як українця, важливо відчувати себе частиною свого великого народу, з усіма його звичаями, традиціями, обрядами й культурними надбаннями. Саме таким і є сьогоднішнє свято – частиною нашої культури, нашої духовності. Потрібно підтримувати все українське, традиційне й обрядове. А ще я вірю, як вірили мої пращури, що вода сьогодні насправді має цілющу силу та надзвичайні властивості. Тож, з новими силами, з вірою в підтримку наших славних предків, їх віковічних традицій, нашого українського коріння, що є опорою й для нас, продовжуємо боротися і впевнено йти до перемоги!

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook