Новини
Кримінал

Суд на Кам’янеччині призначив депутату штраф за умисне приховування доходів

У суді депутата Кам’янець-Подільської райради та голову правління Кам`янець-Подільського АТ «Гіпсовик» Володимира Постового визнано винним у недостовірному декларуванні. Чоловік приховав від податківців інформацію про володіння часткою корпоративних прав, банківським рахунком та напівпричепом на загальну суму 1,5 млн грн. Йому призначили 51 тис. грн штрафу.

Згідно з вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, депутат Кам`янець-Подільської районної ради Хмельницької області, будучи суб`єктом декларування, діючи умисно, з метою приховання дійсної інформації щодо отриманих доходів, в березні 2021 року вніс завідомо недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на загальну суму 1 548 483,54 грн.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення не визнав та пояснив, що “з комп`ютерною технікою він працює мало, лише перевіряє пошту, у соціальних мережах не зареєстрований. Тобто він є консервативною людиною. Умислу не заповнювати декларацію не мав. Зробив висновок, що треба звертатись до спеціалістів як-то бухгалтер. Електронний ключ він має як керівник підприємства. Корпоративні права має приблизно 8 років, після останніх змін до статуту їх вартість становить 120 000 грн заповнювати декларацію йому допомагав син. Він не перевіряв декларацію після того, як син її заповнив”.

Вирок не набрав законної сили, тому депутат наразі може оскаржити вирок в апеляційному суді.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook