Новини
Дозвілля

У Хмельницькому триває фотопроєкт “Краса української хустки”

Щомісяця у стінах обласного науково-методичного центру культури і мистецтва для хмельничанок в рамках фотопроєкту “Краса української хустки” влаштовують безкоштовні фотосесії у традиційному українському одязі. Заразом і волонтерять — збирають смаколики для військових, які лікуються у шпиталі.

Для всіх охочих є можливість приміряти на себе традиційний елемент українського вбрання та отримати на згадку світлину.

Проєкт розпочався у грудні 2022 року та буде продовжуватись впродовж цього року. На річницю планується величезна концертна програма та мініфестиваль, розповідає фотографка Валентина Марцонь.

Такі сімейні реліквії – українські хустки – віднайшла у своєму рідному селі учасниця фотопроєкту Наталя Медведь. Вона розповідає, що одягає їх лише на свята.

Допомагає готувати моделей до зйомки керівниця народної художньої студії “Рукотвори” Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва пані Таїсія, яка знає понад 20 способів в’язання хусток. Вона розповідає, що як і більшість українських жінок, має хустки від матері та бабусі, адже ми повинні зберігати свою національну ідентичність.

Взяти участь у проєкті уже встигли взяти 20 хмельничанок. Фотосесії відбуваються щомісяця.

Головне – взяти з собою гарний настрій. У кого є гарні вишиванки та хустки – можна взяти з собою. Якщо ні – можемо надати це все. Усі охочі можуть спробувати, – зазначає Валентина Марцонь.

Участь у фотопроєкті безкоштовна. Однак можна долучитись до збору смаколиків для військових, які лікуються у шпиталі.

Детальніше в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook