Новини
Суспільство

Про танкістів з Хмельниччини знімають фільм (АНОНС)

Війна зачепила абсолютно всіх українців, тому твори мистецтва на воєнну тематику відгукуються в серці кожного українця. Про героїчний бойовий шлях наших земляків – воїнів 3-ї окремої танкової бригади з Хмельниччини режисер Олексій Гончарук знімає документальне кіно.

Впродовж повномасштабної війни, бійці 3-ї бригади стали на захист України на Київському, Ізюмському, Харківському, Слов’янському, Запорізькому напрямках. Близько двох сотень військовослужбовців бригади вже відзначені державними нагородами (серед них — Герой України Сергій Пономаренко). Указом Володимира Зеленського від 24 серпня 2022 року бригаді присвоєно почесне найменування «Залізна».

Режисер, старший лейтенант Олексій Гончарук у 2021 році вже зняв одну стрічку про наших земляків, які на той час були резервістами. Короткометражка «Лицарі резерву» розповідає історію формування і становлення бригади. Нове ж документальне кіно «Лицарі Залізної бригади» буде про звитягу бійців.

Танкісти розповідають, як почався знімальний процес і публікують анонс нової стрічки.

Героїчний бойовий шлях нашої частини буде зафіксовано в новому документальному фільмі “Лицарі Залізної бригади”, зйомки якого розпочалися нещодавно.

Режисер стрічки – старший лейтенант ЗСУ Олексій Гончарук, який створив вже 16 фільмів про бригади Збройних Сил України, в тому числі перший документальний нарис про 3-тю окрему танкову “Лицарі резерву” (див. на ютубі – https://www.youtube.com/watch?v=LvfUQtwbLWU). Фільм вийшов у 2021 році та розповідає про витоки створення з’єднання, про бойову підготовку резервістів, стрільби на полігоні…

За традицією зйомки кіно починаються з розбивання тарілки, де вказані імена творчої групи. Ця подія відбулася в батальйоні комбата з позивним “Удар”, а честі розбити тарілку удостоївся командир танку Андрій Коваль.

Анонс фільму “Лицарі Залізної бригади”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook