Новини
Суспільство

Збільшився попит на купівлю житла у Хмельницькому (ВІДЕО)

З початком повномасштабної війни продаж нерухомості в обласному центрі, як і у всій Україні, тимчасово завмер. Проте, вже за три місяці відновив роботу реєстр, тож місцеві мешканці стрімко почали цікавитись покупкою власної квартири чи будинку.

Спочатку кількість охочих купити нерухомість у Хмельницькому знизилась на 30%. Однак взимку на купівлю житла почав спостерігатись підвищений попит. Лише за два тижні нового року агенства вже уклали декілька угод з покупцями.

Зараз і хмельничани, і переселенці активно розглядають пропозиції нового житла. За словами рієлторів, квадратний метр в новобудові доведеться сплатити від 20 до 33 тис. грн, залежно від забудовника. Найчастіше покупці звертають увагу на розташування та планування квартири. Тепер же через проблеми з електропостачанням стало більше охочих придбати вторинне житло з наявністю централізованого опалення.

Рієлторка Діана Кифа розповідає, що в пріоритеті зараз Південно-Західний район, Центр, Ближні Гречани, Виставка. Молодь полюбляє мікрорайон Озерна. Вартість квартири залежить від мікрорайону, поверху та площі. Однокімнатна обійдеться в середньому в 30 тис. дол. Якщо ж будинок на етапі будівництва, це вартуватиме приблизно 22 тисячі.

Порівняно з довоєнним часом зросла зацікавленість житлом з більшою площею. До прикладу, двокімнатні квартири в новобудовах обійдуться приблизно від 38 тис. дол., трикімнатні – від 45 тисяч.

Щодо довгострокової оренди помешкання, часто люди обирають і приватні будинки. Вартість проживання в однокімнатній квартирі стартує від 4 тис. грн. Ціни, як запевняє, рієлторка, стабілізувались. Разом з тим, зменшився потік внутрішньопереміщених осіб. Тому знайти доступне житло можна без проблем. До того ж експерти радять не затягувати з покупкою, адже прогнозовано після перемоги ціни продовжуватимуть зростати.

Детальніше в сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook