Новини
Суспільство

У Хмельницькому колядували на підтримку ЗСУ (ВІДЕО)

У Хмельницькому завершили цикл різдвяно-новорічних свят благодійною колядою. Зібрані кошти учасники вертепу планують передати на авто для 4-ї окремої танкової бригади, яка наразі несе службу на Авдіївському напрямку.

З традиційними різдвяними піснями 5 днів підряд гурт колядників ходив місцевими магазинами, кав’ярнями та підприємствами обласного центру. За давнім повір’ям піснею діти та дорослі приносять добру звістку про народження Ісуса Христа, переодягнувшись у костюми. Не зраджуючи традиціям, хмельницькі колядники співають в образах казкових і біблійних героїв: Чортик, Янголятко, Козак, Меланка та інші. Таку групу з радістю зустрічають місцеві підприємці, адже вірять: де побували щедрувальники, там буде вдалим увесь рік. Окрім донатів дають цукерки, овочі та фрукти.

Ініціаторкою такого святкового дійства стала Оксана, дружина добровольця, який зараз захищає батьківщину в одній з гарячих точок на Авдіївському напрямку. За словами жінки, потреба в автомобілях на фронті є постійно, тому нині збирають на чергову автівку для 4-ї окремої танкової бригади.

Зараз ми вирішили збирати ще на третє авто, бо зараз у них поламався бус. Транспорт вже замовлений і їде до нас. Але є ще недозбирана сума, і ми вирішили використати цей час. Це вже п’ятий день колядування. Ми вже всі втомилися. Але в нас є ціль, і ми йдемо до перемоги, – розповідає Оксана.

Допомагають жінці збирати гроші не лише друзі та знайомі. До коляди долучилися і найменші члени родини. Евеліна та Іван обрали для себе особливі образи – Ангел миру та Козак.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook