Новини
Інфраструктура

“6 через 2”: на Хмельниччині 24 січня світло виключатимуть за трьома чергами одночасно

Максимальне знеструмлення області завтра, 24 січня, за словами енергетиків пов’язане з тим, що в деяких регіонах України графіки відключень не застосовуватимуться взагалі. До завтрашнього “випробування темрявою” енергетики частину мешканців Хмельниччини підготували вже сьогодні, забезпечивши їх електроенергією максимум протягом на 2-3 години, відколи було повідомлено про застосування аварійних відключень паралельно з погодинними та додатковими.

Як повідомили у “Хмельницькобленерго”, від завтра в Україні починаються заходи з почергового проведення режимних замірів навантаження в операторів системи розподілу (ОСР/обленерго). Це потрібно для того, аби визначити, скільки та або інша область реально потребує електрики, щоб відкоригувати ліміти, які доводяться для регіонів.

Так, до прикладу, на Івано-Франківщині завтрашній день планувався без відключень світла. Про це повідомив міський голова Франківська Руслан Марцінків, порадивши містянам організовувати свій день з розрахунку, що електроенергія подаватиметься постійно. Проте згодом оновив інформацію, зазначивши, що

здійснити режимний замір, який було заплановано на 24 січня, на території Прикарпаття не вдасться. Режимний день без вимкнень – перенесений.

Чи вплине це на графік, доведений на завтра для Хмельниччини, наразі невідомо. У Хмельницькобленерго інформацію поки що не оновлювали. Для нашої області день режимних замірів попередньо запланований на 31 січня, повідомили у “Хмельницькобленерго”. Звісно, в тому випадку, якщо не буде нових атак на енергосистему країни.

Тож попередньо графік відключень на завтра, 24 січня, такий:

Нагадаємо, сьогодні на Хмельниччині на додачу до погодинних та додаткових відключень додалися аварійні. Пояснення, що саме призвело до аварійних відключень, в Хмельницькобленерго не було, а повідомлення від начальника Хмельницької ОВА про необхідність економити електроенергію та вимикати зайві електроприлади очікувано викликало агресію у частини мешканців області, які сьогодні електропостачання майже не відчули.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook