Новини
Суспільство

На Хмельниччині поліцейським у роботі з проблемними дітьми допомагатимуть «бабусині зайці»

Проєкт «Бабусині зайці» за підтримки ювенальної поліції ініціював благодійний фонд «Наша Перемога». Його суть полягає в тому, що соціально активні пенсіонерки виготовляють м’яких зайчиків, котрі допомагатимуть поліцейським працювати з дітьми, які перенесли стресові ситуації чи стали жертвами домашнього насилля.

Багато хто, напевно, чув, що в деяких країнах практикується об’єднання будинків для людей похилого віку та дитячих садочків, що має дуже гарний ефект. У нас ювенальна превенція разом з благодійним фондом «Наша Перемога» започаткували проєкт «Бабусині зайці», завдяки якому активні пенсіонерки через поліцейських допомагатимуть діткам подолати стресові ситуації.

Спочатку зайців ювенальним поліцейським Хмельниччини передавали з Київщини. Але їх виявилось замало. Тож поліцейські виступили з ініціативою перед місцевим Університетом третього віку виготовляти таких зайців у нас. Його учасниці цю ідею радо підтримали.

Наші працівники дарують таких зайчиків діткам, коли бачать, що вони поводяться відсторонено, не хочуть іти на контакт. Отримавши зайчиків, дітки відкриваються. Тож зайчики виконують роль своєрідного місточка, – розповіла Марія Баранюк, старша інспекторка з особливих доручень відділу ювенальної превенції ГУНП в Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook