Новини
Бізнес

Заміна акумулятора у смартфоні. За яких обставин вона може знадобитися?

Акумуляторна батарея є важливою складовою деталлю телефону, оскільки від її технічного стану залежить комфорт використання пристрою. Тому важливо знати, як вчинити в ситуації, коли елемент живлення вийде з ладу.

Найпоширенішою причиною, яка спонукає користувача замінити акумулятор, є малий час роботи пристрою на одному повному заряді. На щастя, це зазвичай відбувається між першим та другим роком використання мобільного обладнання. Наприклад, батарея для iPhone часто потребує заміни через 20-24 місяців активної експлуатації, а відповідний варіант можна знайти тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/apple.

Який акумулятор у мобільному телефоні?

Акумулятори, встановлені в мобільних телефонах, дуже відрізняються від тих, які використовувалися десять років тому. Сьогодні виробники активно використовують літій-іонні батареї, які не потребують калібрування. Літій-іонні накопичувачі дуже чутливі до повної розрядки до нуля, тому система живлення телефону не дозволить допустити такого стану.

Сучасні смартфони можна безпечно заряджати, підключивши блок живлення будь-коли. При цьому найбільш комфортним для батареї діапазоном вважається 30-95% повного рівня заряду.

  Головним фактором, що впливає на стан батареї, є кількість циклів заряджання та розряджання. Коротше кажучи, що більше ми використовуємо пристрій і що частіше доводиться підключати зарядне, то швидше накопичувач енергії зноситься. Проте це природний процес, якого не можна уникнути і вам просто потрібно з цим змиритися.

Як перевірити стан батареї?

 Якщо у користувача закралися сумніви щодо правильної роботи батареї, отримати інформацію про її стан можна за допомогою відповідних програм. Як для Android, так і для iOS ви можете знайти чимало корисних програм, які оцінюють ступінь зношування та поточний стан акб за допомогою спеціальних алгоритмів. І якщо вихідна ємність відрізняється від реальної, програма запропонує зробити заміну зношеного елемента.

Рекомендовані програми:

  • для Android – BetterBatteryStats SystemPanel 2
  • для iOS- Battery Life Doctor

 Якщо ваш смартфон все ще має гарантію від виробника, варто їй скористатися. Якщо падіння продуктивності АКБ суттєве і немає нічого спільного з нормальної роботою, то офіційний сервісний центр повинен зробити безкоштовну заміну накопичувача.

Не змінюйте батарею самостійно

 Телефони, що виробляються зараз, сконструйовані таким чином, що для доступу до батареї часто потрібне повне розбирання пристрою, оскільки елемент живлення вважається незнімним. Звичайно, самостійна купівля та встановлення батареї суттєво знижує навантаження на особистий бюджет. Однак за виконану роботу ніхто не несе відповідальності і всі дії виконуються на свій страх та ризик. Тому будь-яка помилка може погіршити ситуацію і в найгіршому випадку проста заміна акумулятора може закінчитися покупкою нового смартфона. Ми, своєю чергою, радимо користуватися кваліфікованою допомогою відповідних сервісних центрів.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook